Förebyggande av katastrof på halvön

För 30 år sedan besökte jag Noto-halvön. Jag blev inbjuden av en stad längst ut på halvön och gjorde en inspektionsresa. Då fanns det en begäran om att etablera en sällsynt äldrevård. När jag kom dit upptäckte jag att det bara fanns en kustturistväg runt halvön, utan plan mark. Jag tyckte det liknade Nishi-Izu. Till slut hittades ingen lämplig mark och projektet fortskred inte, vilket resulterade i ett avslag på erbjudandet. Då var det nödvändigt att övernatta eftersom det inte gick att göra en endagsresa. Bördan var inte avståndet, utan tiden från Tokyo. I det avseendet var Shimane detsamma vid den tiden. Halvön ligger nära en isolerad ö. Även om det finns transportbesvär är stadens kultur och medvetande slutna. Man kan också säga att de har en stark självständighetskänsla. Det är förståeligt att det finns motstånd mot att flytta till sekundära evakueringscenter. För cirka 15 år sedan diskuterades etablering av särskilda äldreboenden och privatisering av offentliga sjukhus på Izu-halvön. Detta slutade också med bara överväganden. Lokal rekrytering av personal och extern input var båda utmanande. Det kan inte vara lätt att återuppbygga kollapsade sjukhus och välfärdsanläggningar på Noto-halvön den här gången. Jag tror att återuppbyggnad i Kanazawa eller urbana områden är det enda alternativet. Det kommer utan tvekan att leda till administrativa frågor också. Det var samma sak i Fukushima prefektur efter den stora östra Japanska jordbävningen. Det är inte realistiskt att återuppbygga sjukhus och välfärdsanläggningar i de drabbade städerna och byarna exakt som de var före. Även om berörda parter förstår detta kan politiker och byråkrater inte avvika från lokala byggnadsplaner med hänvisning till lagar och offrens önskemål. För att övervinna lagliga hinder är det nödvändigt att ändra stads- och byanläggningar till prefekturala och återuppbygga dem i andra städer och byar inom prefekturen. Men det skulle innebära att den ursprungliga stadens eller byns stadshus skulle förlora sin funktion. Jag anser att kommuner som drabbats av stora katastrofer bör göras till särskilda zoner för prefekturen eller landet och få direkta injektioner av nationella budgetar. Det är också en bra idé att göra dem enorma nationalparker som i USA. Jag anser att det är regeringens ansvar att överväga ny stadsplanering för Noto-halvön. Ingen kommer att hålla med, dock. Koyama G har också anläggningar på Izu-halvön. Vi måste omedelbart granska planerna för katastrofprevention och katastrofhjälp för Tokai-jordbävningen. Katastrofprevention i Tokyo är både regeringens och Tokyos prefekturens ansvar. Vad ska Tokyo göra efter Kanto-jordbävningen? Bör det börja med återuppbyggnaden av jordbruksmark, solenergiproduktion, flygplatser, hamnar och Disneyland? Det verkar bara finnas förtvivlan. Den privata sektorn kan bara be.

Pulsoximeter: 97, 96, 97 Kroppstemperatur: 36,6 Blodsocker: 146

Till himlen och havet

VD för Koyama Group, Yasunari Koyama

KOYAMA GINZA Dagbok

Posted by user