Ett halvår har passerat

Ännu ett halvår har gått detta år. Det tog ett halvår, men vad har förändrats? Vad har vi åstadkommit? Det är säkert att en storm av avregleringar slår mot det japanska samhället på grund av arbetskraftsbrist, men dess effekter kanske inte är särskilt lovande. Det kommer att ta lång tid.

Som ett resultat framskrider dominansen av stora företag, och små och medelstora företag absorberas och försvinner. Det går inte att säga att detta är en dålig sak. Snarare tror jag att det berodde på att Japans politik fokuserade på att skydda små och medelstora företag och låg efter när det gällde företagsutvecklingspolitik.

Eran av minskande befolkning, åldrande samhälle och absolut brist på arbetskraft har redan kommit. Det är precis därför vi har fokuserat på heltidsanställning och intern catering.

Koyama-gruppen har värderat varje persons individualitet och motivation och utökat sin verksamhet. Vårt tillvägagångssätt förblir detsamma.

Slutligen börjar avregleringspolitikerna röra sig framåt. Medicinsk behandling och vårdplanering, liksom personalallokering, kommer att göras online. Leverans av läkemedel med drönare.

Ändå kommer det äntligen att tillåtas att flyga drönare i de katastrofdrabbade områdena för Noto-jordbävningen nästa år. Kunde det inte ha tillåtits enligt nödbestämmelser för katastrofer utan att vänta på lagändringar? Även i krigstid tenderar Japan att hantera situationer enligt fredstida bestämmelser. Under Godzilla-incidenten var det inte premiärministerns kansli som tog ledningen?

Jag hoppas att samma sak kommer att vara sant under jordbävningar.

Vilken sorts ledarskap visade premiärministern, försvarsministern och prefekturens guvernörer de senaste sex månaderna? Ledarskap går utöver fredstida manualer. Ledarskap behövs inte i fredstid. Kollapsen av medicinsk och omvårdnadsbubblan kommer att börja inom två år. Koyamas ledarskap kommer att testas från och med nu. Jag förväntar mig att de nya kaptenarnas ledarskap ska visas i katastrofrespons. Det är för deras egen överlevnad. Låt oss göra vårt bästa.

Noto jordbävning 153 dagar

blodsocker 161
Yasunari Koyama, Koyama G VD
Representant för Thunderbird

KOYAMA GINZA Dagbok

Posted by user