Framstegsrik katastrofvälfärd

Termen 'katastrofvälfärd’ är en administrativ och akademisk term. Men, för tjugo år sedan förstod jag det inte riktigt själv. Ordbilderna är tvetydiga. De kontrasterar bilden av något som att Japan sjunker och Godzilla attackerar med den av välbekant välfärd.

Efter Niigata-Chuetsu-jordbävningen fruktade jag utan tvekan en stor jordbävning i Tokyo-området, ett utbrott av Mount Fuji och Tokai-jordbävningen. Sjukhusen i Ginza skulle utan tvekan svepas bort av tsunamin. Rehabiliteringssjukhusen vid foten av Mount Fuji skulle också kunna svepas bort av dess lava. Regeringen sa att lava rör sig med 40 kilometer per timme, så du kan fly med bil, men det finns inga akuta medel att transportera 400 äldre patienter och personal. Det är uppenbart att det finns begränsningar för att transportera dem på bergsvägar med några ambulanser.

Det finns också många vårdinrättningar nära Suruga Bay i stadsmiljöer. De skulle svepas bort av tsunamin. Anledningen till att jag byggde många faciliteter i norra Kanto och nordvästra Kanagawa är för att jag valde regioner som kan vara säkra och fungera som stödfaciliteter under en stor jordbävning. Anläggningar på platser som är känsliga för katastrofer har breda bottenvåningar, som fungerar som lobbyer eller samhällscentra.

Den första anläggningen som etablerades i Tokyo var en omfattande utveckling på platsen för en grundskola, inklusive ett särskilt vårdhem, ett geriatriskt hälsocenter, en anläggning för mödrar och barn och en bredare evakueringsplats som en katastrofpark. De arbetar tillsammans med grannskapsföreningen, främjar goda relationer genom festivaler och genomför katastrofövningar tillsammans.

Bottenvåningen på faciliteterna är hinderfri och sömlöst ansluten till parken. Eftersom det finns en flod i närheten finns det en stor gummibåt i lobbyn på Tokuyo Home, redo för användning av självförsvarsstyrkorna när som helst.

I parken kan en minihelikopter landa nästan. Vid den tiden var det en utvecklingsplan som pressade ut varje liten visdom. Två dagar efter den 11 mars-jordbävningen flög tre helikoptrar till vårdhemmet Lakeyama G i Kesennuma med hjälpvaror. Men jag kunde inte köpa bensin på vägen tillbaka och hamnade uppleva sekundär nöd själv. Det är pinsamt.

Svaret på Notos jordbävning den här gången, jag ville att självförsvarsstyrkornas helikoptrar och fartyg skulle skickas iväg alla på en gång för den initiala reaktionen. Det kan finnas skäl till varför detta inte kunde göras, som nationell försvar eller rädsla för tsunamin, men ändå finns det många saker som inte är begripliga.

Detta beror på att Japans administrativa struktur är noggrann och endast förbereder sig för fredstida scenarier. Titta på Romerska imperiets era. Under krig och katastrofer valdes en diktator för en begränsad period.

I moderna demokratiska länder borde premiärministern ha full auktoritet att ta kommandot vid fronten, men kanske är det omöjligt. Premiärministern och guvernören verkar bara rida på toppen av den byråkratiska organisationen i fredstid.

Premiärministerns jobb handlar inte bara om budgetfördelning. Det verkar inte som att självförsvarsstyrkornas fartyg rör sig heller. Självförsvarsstyrkorna chartrade privata fartyg och skickade dem till hamnar på halvön, vilket möjliggjorde för evakuerade att duscha.

Skulle det inte vara snabbare att transportera offer till säkerhet med självförsvarsstyrkornas helikoptrar? Japan, som under Edoperioden, verkar fastna i ändlösa möten utan att vidta några åtgärder oavsett vad som händer. Det verkar vara situationen i Japan idag.

Det finns riktlinjer för katastrofvälfärd som fastställts av regeringen. Detta nätverk består av möten och församlingar för samordning mellan olika organisationer. Jag tror inte att dessa organisationer är särskilt väl samordnade även i fredstid. Det skulle vara svårt att samordna åtgärder snabbt även i krigstid.

Det är därför som breda katastrofstödsträningar är nödvändiga även under fredstid. Men det verkar som att endast grundläggande kommunala katastrofträningar och utbildningar genomförs. Först vill jag att premiärministern och guvernörerna förbättrar sin insikt och etablerar ett stödsystem som är likvärdigt med regionalt självstyre.

Det är inte en situation där fraktioner ska göra väsen av sig. Lakeyama Group överväger att förbereda ett långsiktigt stödsystem från primär support av läkare och sjuksköterskor till support av dietister och fysioterapeuter. Genom onlinemedicinska system kommer de att tillhandahålla långsiktig livsstöd i samarbete med läkare från hela landet, även utan att gå till katastrofområdet.

Med små blodsockermätare, pulsoximetrar och förenklade COVID-19-tester. Tre specialvagnar för COVID-19-åtgärder utvecklade av Lakeyama G är också redo för insats. Eftersom detta mobila COVID-19-testningsrum är ett fordon kan det inte levereras förrän vägarna har återställts. Kan inte självförsvarsstyrkorna transportera det med stora helikoptrar eller fartyg?

Dessutom är containerhus med kylskåp och frysar också under utveckling, med hjälp av den stora frysföretaget Cook Deli. Hälla i visdom, pengar och svett. Det är för att du måste tänka på dig själv imorgon. Det finns en anda av ömsesidigt civilsamhälleligt bistånd, men vi förlitar oss också på statens kraft.

Kommer en diktator att uppstå vid tider som dessa? Det är löjligt att även för ett ögonblick tänka att det är okej. Media och forskare är också löjliga. Men de mest löjliga är medborgarna som tycker så.

Pulsoximeter 98/97/97
Kroppstemperatur 36,4 Blodsocker 182

Thunderbird Minus 1.0 Koyama Medical Welfare Group Representant Yasunari Koyama

KOYAMA GINZA Dagbok

Posted by user